Budinci rapide si delicioase

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-dovleac-cu-nuca.html
1. Budinca de dovleac cu nuca

Ingrediente:

  • 300 g dovleac
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 50 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi încorporezi treptat nuca măcinată, gălbenuşurile, vanilia şi la sfârşit dovleacul călit. Răstorni compoziţia într-un vaş uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi dai budinca la cuptor pen­tru 20-30 de minute.

Poţi s-o serveşti, mai ales copiilor din fami­lie, îmbunătăţită cu un moţ de frişcă!

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-orez-cu-frisca-si-capsuni.html

2. BUDINCA DE OREZ

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana orez
  • 1 1/2 l lapte
  • zahar dupa gust
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 300-500 gr. frisca dulce gata batuta
  • 20-25 de capsuni

Mod de preparare:

Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca.

Cand este rece, se pune pe un platou un strat de orez, un strat de frisca presarat cu capsuni, alt strat de orez, pana cand compozitia se termina.

Deasupra, se decoreaza cu frisca din abundenta si cu capsuni. Peste fructe se presara putin zahar vanilat. Se baga la frigider si se scoate cand se serveste la masa.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-banane-2.html

3. BUDINCA DE BANANE

O reteta de budinca de banane cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala si lamaie.

Ingrediente:

  • 4 banane
  • 150 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 30 g făină
  • 10 g unt
  • 1 portocală
  • 2 lămâi

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu 100 g zahăr până obţii un amestec spumos. In alt vas pui făina şi torni lapte­le în fir subţire, amestecând uşor, apoi adaugi amestecul spumos, amestecând până obţii un amestec omogen. Tai bananele rondele subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâ­ie.

Păstrezi câteva rondele pentru decor, iar restul le zdrobeşti şi le amesteci cu aluatul. Intr-un vas de yena uns cu unt torni compoziţia, acoperi cu o folie de aluminiu şi laşi să fiarbă 30 de minute, la bain-marie.

In acest timp, scoţi coaja de la lămâi şi portocală, o tai în felii subţiri şi storci zeama, într-o cratiţă amesteci sucul cu restul de zahăr, adaugi coaja şi o fierbi la foc mic timp de 15 minute.

Laşi să se răcească budinca, apoi o răstorni pe un platou şi torni sucul pe deasupra şi de jur-împrejur. Decorezi cu rondele de banane şi cu bucăţele din cojile citricelor scurse bine.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-morcovi.html

4. BUDINCA DE MORCOVI

Ingrediente:

  • 3 morcovi mijlocii răzuiţi
  • 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi
  • 1 cană stafide
  • 1 lingură coajă de portocale
  • 1 cană lapte
  • 1 lingură miere

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30 minute.În loc de pâine se pot folosi 2 căni de orez sau grâu fiert.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/retete-de-post-budinca-de-orez.html

5. BUDINCA DE OREZ (DE POST)

Ingrediente:

  • 2 căni de orez
  • 6 căni de apă
  • 150 g zahăr
  • puţină sare
  • 1 kg mere rase
  • coajă de portocale
  • vanilie
  • 100 g margarină
  • 150 g zahăr

Mod de preparare:

Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este aproape gata se adaugă zahărul.

Separat, într-o cratiţă, se topeşte margarina, se pun merele şi zahărul, apoi se călesc până scade zeama şi rămân ca o pastă, după care adăugăm vanilia şi portocala.

Într-o cratiţă, punem o folie de plastic şi un strat de orez, un strat de mere, iar orez, iar mere şi dăm la răcit.

După ce s-a răcit, răsturnăm pe un platou, luăm folia şi deasupra ornăm cu fructe din dulceaţă

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-orez-cu-ananas.html

6. BUDINCA DE OREZ

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 2 litri apă
  • 1 cutie ananas bucăţi (300 g)
  • 6 linguri miere
  • sare
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 100 g nucă cocos
  • 2 ouă
  • 200 g brânză de vaci
  • 1 bucată kiwi

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert în cei 2 litri de apă cu sare. Se amestecă restul ingredientelor cu orezul scurs şi răcit. Se dă la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Se ornează cu nucă de cocos şi feliuţe de kiwi.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-gris.html

7. BUDINCA DE GRIS

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 pahar cu zahar tos
  • 1 pahar cu gris

Mod de preparare:

Se bat cu telul sau cu mixerul ouale cu putina sare si 1 pahar cu zahar pana se topeste zaharul si crema a cescut, apoi se adauga in ploaie grisul si se mai bate putin, cat sa se incorporeze. Se unge o cratita cu margarina sau se face in ea zahar caramel, ca pentru crema de zahar ars.

Se toarna budinca in cratita de 2,5 kg si se da la cuptor sa se coaca. Se incearca cu o scobitoare daca e coapta. Separat indulcim 1 l lapte cu zahar cat de dulce ne place si turnam cate putin pestebudinca fierbinte scoasa din cuptor.

Lasam sa se raceasca si o putem servi, cu fructe din dulceata deasupra si frisca sau numai asa cum este.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-orez-cu-mere.html

8. BUDINCA DE OREZ CU MERE

Ingrediente:

  • o cană (de lapte) cu orez
  • 1 kg mere
  • zahăr după gust cât să faci sosul caramel

Mod de preparare:

Speli şi alegi orezul şi-l pui la fiert în apă cu sare. Intre timp, cureţi merele de coajă (dacă nu sunt de calitatea I) şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Pui zahărul într-o cratiţă să se caramelizeze, amesteci orezul cu merele, răstorni în cratiţă şi o dai la cuptor.

Dacă-ţi place, mai pui zahăr când e gata şi merge ori cu frişcă vegetală, ori cu fructe din dulceaţă.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-orez-cu-mere-2.html

9. BUDINCA DE OREZ CU MERE

Ingrediente:

  • 500 g mere
  • 2 linguri unt topit
  • 4 linguri zahăr
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 lingură pesmet
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust.

Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se pun la fiert şi se strecoară zeama.

Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se fierbe cu două ceşti de zeamă strecurată. Când este aproape fiert, se pune un praf de sare şi două linguri de zahăr.

Se dă la o parte. Se unge o cratiţă cu unt, se presară pesmet şi se aşază rânduri alternând de orez şi de mere. După dorinţă se poate pune şi puţină scorţişoară. Primul şi ultimul rând trebuie să fie deorez.

Se coace la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se dă la o parte pentru a se răci puţin, se răstoarnă şi se serveşte cu sos de vin sau cu orice sirop.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-orez-cu-stafide.html

10. BUDINCA DE OREZ CU STAFIDE

Ingrediente:

  • 1 cană de orez
  • 1/2 cană stafide
  • 3 linguri miere
  • 1 cană cu lapte
  • răzătură de lămâie
  • un pliculeţ zahăr vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Alegi şi speli orezul şi-l pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi un praf de sare. Când orezul este aproape fiert, adaugi laptele, stafidele, mierea, aromele şi dai totul la cuptor pentru 30 minute.

http://www.restaurantedelux.ro/bucatarie/budinca-de-taietei-cu-brnza-de-vaci.html

11. BUDINCA DE TAIETEI CU BRANZA DE VACI

Ingrediente:

  • 250 g tăieţei
  • 400 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 100 g stafide
  • răzătură de lămâie
  • un praf de sare
  • margarină cât o nucă

Mod de preparare:

Pui la fiert tăieţeii în apă clocotită în care ai pus şi un strop de ulei ca să nu se prindă. După ce au fiert, îi scurgi bine şi îi amesteci cu brânza, gălbenuşurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele şi numai la final albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.

Ungi o cratiţă cu margarină, răstorni tot amestecul şi dai la cuptor pentru 20 de minute. Când este gata, răstorni pe o farfurie şi decorezi cu stafide.