Retete cu rubarba

GEM DE RUBARBA

Ingrediente

500 g rubarba
300 g zahar
miezul de la 1/2 pastaie vanilie

Preparare

  1. Rubarba se curata de partile atoase si frunze si se taie bucatele de 2 cm.
  2. Se pun toate ingredientele in masina de paine care se seteaza apoipe programul de gem (programul 8 in cazul meu, e masina Moulinex). Programul dureaza 50 minute.
  3. Mi-au iesit aprox. 700 g gem. Se pastreaza in frigider in borcane curate si rezista cca 1 luna. Daca vreti sa-l pastrati mai mult trebuie sa-l puneti in congelator.

http://www.gustos.ro/articole/bistro-boane-de-cafea/placinta-cu-rubarba-si-banane.html

http://www.retete-gustoase.ro/retete-rubarba

Inele de ceapa

http://deliciibyfflorance.blogspot.com/2009/02/inele-de-ceapa-pane.html

http://ginuca27.blogspot.com/2009/02/inele-de-ceapa.html

INGREDIENTE: 2 cepe rosii, 4-5 linguri faina, 1 lingurita zahar, 1 ou, 120 ml lapte, sare, piper, boia dulce si/sau iute (daca va place), ulei pt. prajit